Selasa, Jun 02, 2009

Tawau : Bandar Anjing Liar?!

Amat memalukan! Itulah bahasa yang boleh digambarkan apabila melihat suasana di beberapa tempat di perbandaran Tawau. Kalau dulu Tawau dikenali kotornya kerana banyaknya tikus berkeliaran di sekitar Bandar sehingga wujudnya kawasan tempat menjamu selera yang dikenali sebagai Taman Tikus sekarang lain pula ceritanya. Tikus bertukar dengan anjing liar!


kelihatan sekumpulan anjing liar sedang berehat di hadapan pejabat MAS di Fajar Complexkelihatan sekumpulan anjing liar 'lepak' bersebelahan dengan Restoran Selera Tanjung.Amaran! anjing liar yang 'lepak'di bawah kenderaan ini boleh membahayakan pemiliknya!


Artikel ini diterbitkan bukan bertujuan untuk menuding jari kepada mana-mana pihak yang bersangkutan,tetapi sekadar untuk memberikan peringatan kepada mereka kerana mereka-mereka ini mempunyai kuasa untuk menyelesaikan masalah ini.Janganlah menganbil sikap 'sudah terantuk baru tengadah' yakni dah ada orang awam yang diserang anjing liar barulah pihak berkuasa tempatan nak ambil tindakan.

Kredit : Mat Bulan
Terima kasih telah membaca' sila tinggalkan komen.

Dewan Pemuda PAS Tawau © DPPKT Dewan Pemuda PAS Kawasan Tawau,TB 322, Tingkat 3, Blok 38 Jln. St.Patrick, Kompleks Fajar,PS.62040 91030, Tawau Sabah Tel: 089-760214.

KEMBALI KEATAS