Selasa, Jun 30, 2009

Sekitar Sukaneka PASTI 2009

Alhamdulillah... Ahad lepas , PASTI (Pusat Asuhan Tunas Islam) Tawau berjaya menganjurkan Sukaneka PASTI untuk tahun 2009 dengan jayanya.Ianya telah dirasmikan oleh Saudara Lahirul Latigu , Ketua Dewan Pemuda PAS Sabah. Upacara dimulakan seawal 7.30am danberakhir pada sekitar pukul 12pm.Pelbagai acara telah diadakan pada Sukaneka PASTI kali ini. antaranya :

>Perbarisan dari sekolah sekolah PASTI seluruh Tawau.
> Sukaneka PASTI - Lumba lari 50 meter,lari ikat kaki, Pecah belon, susun huruf, lari berhalangan, isi air dalam botol, & tarik tali.
>Pertandingan mewarna terbuka PASTI,Prasekolah & Tadika Perpaduan
>Pertandingan melukis terbuka Sekolah Rendah Tahap 2
>Acara Awam Muslimin & Muslimat dan banyak lagi.


Dengan tema kali ini, "25 TAHUN PASTI MEMINPIN PERUBAHAN". PASTI membuktikan mereka masih unggul dalam mengasuh dan mendidik kanak kanak supaya cintakan Islam dalam erti kata yang sebenar.

Dijangkakan,seramai 3 ribu orang yang turut hadir termasuk ibu bapa pelajar dalam temasya sukaneka PASTI pada kali ini.InsyaAllah bertemu lagi pada tahun hadapan.

Terima kasih telah membaca' sila tinggalkan komen.

Dewan Pemuda PAS Tawau © DPPKT Dewan Pemuda PAS Kawasan Tawau,TB 322, Tingkat 3, Blok 38 Jln. St.Patrick, Kompleks Fajar,PS.62040 91030, Tawau Sabah Tel: 089-760214.

KEMBALI KEATAS