Jumaat, Januari 22, 2010

PASTI NURUL IKHWAN FELDA UMAS TAWAU,DIARAH KELUAR!!!!


Isu kali ini adalah berkaitan dengan PASTI NURUL IKHWAN FELDA UMAS yang diarah keluar oleh Pengerusi Surau tempat PASTI beroperasi sekarang.Samada ianya benar-benar akan berlaku atau tidak,sama-samalah kita lihat nanti. Namun itulah maklumat yang dapat di perolehi dari sahabat yang berada di Felda Umas,ust Yusri,iaitu mudir PASTI Nurul Ikhwan.

Menurut ust Yusri lagi sehingga sekarang pengerusi surau tersebut agak sukar untuk ditemui untuk membincangkan perkara ini,"Telefon pun tidak berjawab,sms tidak berbalas" jelas Ust Yusri.Tindakan beliau ni agak pelik kerana sikapnya sebelum ini bukan begitu... seolah-olah dia takut atau telah ditakutkan oleh pihak-pihak tertentu.

Akhirnya ust Yusri dimaklumkan bahawa satu perjumpaan yang telah diaturkan oleh Pengerusi Surau tersebut akan diadakan pada petang Ahad ni tapi bukan dengan pengerusi surau tadi, tapi dengan ketua UMNO cawangan Felda Umas..

Wajah ceria kanak-kanak ni akan..

bertukar menjadi suram dan sedih,andainya..

mereka terpaksa melangkah pergi untuk mencari tapak baru dan berpindah kerana
menjadi mangsa kezaliman puak-puak yang tidak bertanggung jawab..

Agak terkilan bila pihak PASTI dimaklumkan bahawa satu perjumpaan yang telah diaturkan oleh Pengerusi Surau tersebut akan diadakan pada petang Ahad ni tapi bukan dengan pengerusi surau tadi, tapi dengan ketua UMNO cawangan Felda Umas..

Hai..kalaulah benda ni berlaku pada TABIKA KEMAS dan terjadi pula di negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat...Confirm!! TV1,TV2,TV3 dan sekutu-sekutunya termasuklah akhbar tunggangan UMNO menjadikan isu ni sebagai berita UTAMA! Confirm...seminggu keluar berita tentang kezaliman yang dilakukan KONONnya oleh pemimpin Pakatan Rakyat kepada kanak-kanak yang tidak bersalah! Tapi kalau berlaku pada PASTI...semua dok senyap je...macam takda apa yang berlaku...itulah UMNO-BN.

2 Comentários:

Loyer Lelaki berkata...

anak-anak ini adalah masa depan agama dan masa depan bangsa. mereka yang menggelapkan masa depan anak-anak ini, telah membunuh agama dan bangsa mereka sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Janganlah kita jadikan anak-anak malang ini sebagai mangsa akibat kebathilan kita. Bermuafakat adalah jalan yang lebih baik demi menjaga kesejahteraan sejagat.

Dewan Pemuda PAS Tawau © DPPKT Dewan Pemuda PAS Kawasan Tawau,TB 322, Tingkat 3, Blok 38 Jln. St.Patrick, Kompleks Fajar,PS.62040 91030, Tawau Sabah Tel: 089-760214.

KEMBALI KEATAS